In English
NUIJANTALO, Onkkaalantie 102, Pälkäne

Nyt tyhjennysALE jopa -90 %
18.-20.8.2017
PE 11-16
LA 11-16
SU 11-16

Puh. 050 5979 659

Tutustu myös!
CAFÉ PUUSTI, Yliopistonkatu 50, Tampere
www.cafepuusti.fi
KAHVILA KAUPPA JUHLAT KOKOUKSET B&B YHTEYSTIEDOT


Pälkäneen kunnan matkailuinfo palvelee Keltaisessa Talossa kahvilakaupan aukioloaikojen mukaisesti. Matkailijat voivat hakea mielenkiintoisimmat esitteet ja henkilökohtaiset neuvot alueen nähtävyyksistä ja palveluista.
Lisätietoja Pälkäneen matkailukohteista ja -palveluista sekä tapahtumakalenterin löydät kunnan matkailusivuilta Visit Pälkäne.
Pälkäneen matkailusivut Visit Pälkäne
Pälkäneen tapahtumakalenteri

Emäntä suosittelee

Pälkäne sijaitsee kauniilla järviseudulla Kaakkois-Pirkanmaalla Lahti-Tampere-tien (12) varrella.
Ajomatka Tampereelta tai Hämeenlinnasta Pälkäneelle kestää noin 25 minuuttia, Helsingistä noin 1,5 tuntia.
Pitäjä on tunnettu paitsi 1400-luvun lopussa rakennetusta Rauniokirkostaan myös kauniista harju- ja peltomaisemastaan, jota lukuisat järvet rytmittävät.
Pälkäneläiset ovat ylpeitä seudun historiallisesta perinnöstä, vuonna 2013 Pälkäneellä vietettiin Kostianvirran taistelun 300. juhlavuotta. Pälkäneen Kylänraitin reitit on koottu opaskartoiksi kävelijää ja pyöräilijää varten.
Tulostettavan kartan ja kohdetietojen avulla pääset retkelle elävään kulttuurimaisemaan. Linkit karttoihin alla.
Rauniokirkko
Video: Kostianvirran taistelu 1713
Reittikartta Kävellen kirkolta kirkolle PDF
Kylänraitin reitit pyöräillen -kartta PDF

Herkkuja Laitikkalan Makukylästä

Herkkusuut tuntevat Laitikkalan kylän, jonka tilamyymälöissä ostoksilla käynti on paljon muutakin kuin tehokasta tavaroiden hankintaa. Shoppailun lomassa voi kysellä ruoanlaittovinkkejä tai keskustella kesäsäästä, mukaan voi poimia muun muassa Rönnvikin palkittuja marjaviinejä, Heikkilän tilan laadukkaita juustoja, Katajan Lihan vanhaan hyvään tapaan savustettua lihaa ja leikkeleitä ja Suttisen Tilan tuoreita marjoja.
Laitikkalan Makukylä

Valtatie 12:n varrella

Laitikkalasta Tampereen suuntaan ajellessa tulevat seuraavaksi vastaan herkulliset limput Uotilan Leipomon myymälässä ja Niitty-Seppälän Kesätorin mansikat ja muut tuoreherkut.
Kauniiseen arkeen sopivia matkamuistoja tai tuliaisia voi pysähtyä valitsemaan tunnelmalliseen Keltaiseen Taloon. Elämyksiä erityisesti perheen pienimmille tarjoaa Syrjysen Strutsitila.
Uotilan Leipomo
Niitty-Seppälän Kesätori
Keltainen Talo
Syrjysen Strutsitila

Poikkea kylissä

Luopioisten kylä on mielenkiintoinen pistäytymispaikka. Mikkolan Navetan Navettakalleriassa, Mikkolan jyvämakasiinissa ja luhtiaitassa järjestetään aisteja haastavia näyttelyitä. Wanhassa Makasiinissa myydään Kukkian kädentaitajien valmistamia käsitöitä.
Puutikkalan kauniilta kylänraitilta löytyy muun muassa kodikas kyläkauppa AhonSyrjä, jossa voi elintarvikkeiden lisäksi ostaa lahjoja ja kirjoja sekä lukea sähköpostit.
Lue lisää Pälkäneen kylistä

Tee ja koe Pälkäneellä

Etelä-Suomen suurin yhtenäinen metsäalue Laipanmaa levittäytyy Pälkäneen kunnan itäisellä alueella. Laipanmaahan kuuluu yli 15 000 hehtaaria metsää ja alueella on yhteensä 20 kilometriä opastettuja polkuja. Polkujen varrella on nuotiopaikkoja ja laavuja. Laipanmaassa voit aistia erämaan tuntua ja nauttia sen rauhasta. Laipanmaan opaskarttoja on saatavana kunnan asiakaspalvelupisteistä.
Laipanmaan reunalla sijaitsee Sappeen Matkailualue. Talvella sen hyvinhoidetut laskettelurinteet ja ladut kutsuvat nauttimaan vauhdin hurmasta. Kesällä voit kokeilla muun muassa frisbeegolfia tai rinnepyöräilyä ja nauttia nostalgisista musiikkinäytelmistä Sappeen uudessa kesäteatterissa.
Luontosafareita patikoiden tai konevoimalla järjestää Sydän-Hämeen Safarit. Kauramoottorin selkään pääsee Alfur-tallilla, joka järjestää maastoretkiä ja ratsastustunteja islanninhevosilla. Ohjelmapalvelu Huwitus vie pienryhmiä melontaretkelle tai kalastamaan kauniille järville tai jokireiteille.
Sappeen Matkailualue
Sydän-Hämeen Safarit
Alfur-talli
Ohjelmapalvelu Huwitus

Jää yöksi

Aikaa Pälkäneen seudulla vierähtää siis helposti useampikin päivä, ja sieltä on myös helppo poiketa vaikkapa Tampereella, Valkeakoskella tai Hämeenlinnassa. Mökki- tai aamiaismajoitusta tarjoavat muun muassa Sappee, Uotilan lomamökit, Villa Hepolahti, Aapiskukko ja Keltainen Talo. Katso tarkemmat tiedot kunnan matkailusivuilta.
Pälkäneen matkailusivut

 
TarinoitaPälkäne-infoYhteystiedot