In English
NUIJANTALO, Onkkaalantie 102, Pälkäne

Nyt tyhjennysALE jopa -90 %
18.-20.8.2017
PE 11-16
LA 11-16
SU 11-16

Puh. 050 5979 659

Tutustu myös!
CAFÉ PUUSTI, Yliopistonkatu 50, Tampere
www.cafepuusti.fi
KAHVILA KAUPPA JUHLAT KOKOUKSET B&B YHTEYSTIEDOT
- Ydinajatukseni on se, että Keltaisen Talon kaupasta löytyvillä tuotteilla kukin vieras voi rakentaa kotiinsa kaunista arkea ja kahvilan herkut saavat arjen pienen hetken tuntumaan juhlalta. Talon yövieraat ovat minulle kuin tuttavia, jotka tulevat meille kylään.
Keltainen Talo on myös minun sekä Kinuski ja Vickan-koirieni viihtyisä koti, kun hoidan Keltaisen Talon emännän tehtäviä.
Elämänmuutos Tampereen keskustasta maaseudulle sujui muutama vuosi sitten helposti. Lapsuudesta tutut avarat peltoaukeat, järvet, metsät ja harjut alkavat miltei talon pihamaalta. Kivat naapurit ovat lähellä, ja kyläyhteisö tuo turvallisuutta. Pälkäneen luonto, kulttuuri ja tapahtumat ovat minulle tärkeitä.
Keltaisen Talon lempeät kummitukset kulkevat portaissa ja kertovat tarinoita menneistä ajoista. Niistä saat kuulla lisää, kun tulet itse vieraaksemme.
Terveisin Heli, Keltaisen Talon emäntä

Keltaisesta Talosta sanottua

Himahella-blogin Tiina kävi kahvilla Keltaisessa Talossa:
- Tällä kertaa ”jouduimme” emännän koekaniineiksi ja meille tarjottiin maistettavaksi suklaa-vadelmatorttua, joka vei ajatukset suoraan Wieniin. Uusi resepti hyväksyttiin yksimielisesti tuotantoon.
15.8.2014 Kotiliesi.fi/blogit/Himahella

Nuijantalo toimi aikoinaan lottatoiminnan keskuksena ja tärkeänä huoltopaikkana. Ajatus Lotta-päivän järjestämisestä syntyi viime talvena.
1.8.2014 Ruotuväki-lehti

Iltasanomien kesätiimi löysi Pälkäneen.
- Kesätiimin on todettava, että se sai reissun aikana maistaa monenlaista herkkua, mutta Keltaisen talon piirakka jäi parhaiten mieleen. Leipomukset syntyvät omassa keittiössä ja raaka-aineina on talon emännän Heli Rapatin mukaan ”aito voi ja aito kerma”.
22.6.2011 Iltasanomat.fi

Lumiset jalkineet pyyhkäistään havuihin, ja kuistin portaat narahtavat mukavasti jalan alla. Pieniruutuisia ikkunoita koristavat paperitähdet, keittiöstä tulvahtavat tutut jouluiset tuoksut, kaneli ja inkivääri. Kynttilöiden lepattavassa valossa voi kuvitella astuvansa vuosikymmeniä ajassa taaksepäin.
KODIN KUVALEHTI 24/2009 3.12.2009 Taina Vuohelainen

Kesäyön tummentuessa 7.8.2009 Rauniokirkkoon kokoontunut yleisö koki ainutlaatuisen elämyksen, kun avoimen tähtitaivaan alla esitettiin Klaus Härön viipyilevä elokuva Postia pappi Jaakobille Vanhankirkon suojeluyhdistyksen, Keltaisen Talon ja Filmipyörän yhteistyönä. Elokuvan esittelivät yleisölle paikalle saapuneet ohjaaja Klaus Härö ja tuottaja Rimbo Salomaa.
- Harvinaisen hieno koko tämä paikka. Oli just eikä melkein, Klaus Härö kirjoitti Keltaisen Talon vieraskirjaan.
7.8.2009 Klaus Härö

MTV3 Kesä T.i.l.a. vieraili Keltaisessa Talossa ma 22.6.2009. Toimittaja Laura Ruohola tutustui Keltaisen Talon Bed & Breakfast -huoneisiin sekä kauppaan ja kahvilaan.
- Keltainen Talo on totaalisen rauhan tyyssija. Talossa on niin hiljaista, että kuulee oman hengityksensä. Kaiken kuorrutuksena ovat ihanat leivonnaiset, Laura Ruohola totesi.

Keltaisen Talon aamiaismajoituksen bravuuri ovat tuoreet sämpylät, joita emäntä leipoo aina aamuisin.
- Etenkin nuoret ovat aivan haltioissaan uunituoreista sämpylöistä, ja niitä kyllä sitten meneekin, Heli Rapatti sanoo.
Pedin ja puuron lisäksi pakettiin kuuluu seurustelua, jos vieraat niin haluavat.
- Jutteluun täytyy varata aikaa, se on todella tärkeä asia.
Hämeen Sanomat - Kesä-lehti 14.5.2009 Teresa Kauppila

Vanhan talon narisevat lautalattiat, kiikkutuoli, ruusutapetti ja käsin tehty pitsipeitto. On kuin tulisi mummolaan. Muutkin Keltaisen Talon vieraat näyttävät olevan kuin kotonaan: he kuljeskelevat huolettomina yrttipuutarhassa ja moikkaavat samalla, kun syövät omenapiirakkaa salissa.
TRENDI ELOKUU 2008 Krista Launonen

Miltä kuulostaisi yö 140 vuotta vanhassa maalaistalossa? Kesäpäivää voi viettää kävelemällä Pälkäneen ja Mallasveden kauniissa harjumaisemissa, tutustumalla 1400-luvun rauniokirkkoon tai vierailemalla strutsifarmilla. Retken päätteeksi voi istahtaa Keltaisen Talon puutarhaan nauttimaan itsetehtyä omena-raparperitorttua. Aamiaisella maistellaan lähiseudun juustoloiden ja palvaamoiden tuotteita.
MONDO 5-6/2008 12.6.2008

Lue 22.6.2011 Iltasanomat.fi täältä
Lue 15.8.2014 Himahellan postaus Laitikkalan Makukylästä ja Keltaisesta Talosta
Lue Lotta-päivästä Ruotuväki-lehdestä 1.8.2014

 
TarinoitaPälkäne-infoYhteystiedot